eMail Flag NL Sign inSign in
Menu
logo

AANVRAGEN

More in this section

Van experimenten tot de constructie van de eerste proefvelden.

In de zomer van 2012 hebben we ons eerste proefveld geconstrueerd in het "Carlo Pedroli" stadium in Verbania.

Het veld werd geopend op 7 oktober voor een wedstrijd van Verbania Calcio, een club in Serie D. Beide teams waardeerden het sportveld, dat koel was dankzij het natuurgras, stabiel door de aanwezigheid van een sterke maar onzichtbare synthetische onderlaag en veilig voor de spelers, die niet het risico liepen brandwonden op te lopen bij slidings.

Coaches weten dat balcontrole het belangrijkste aspect van voetbal is. Het is van groot belang dat een speler in staat is een bal te stoppen zonder deze van de voet te laten springen. Op kunstgras glijdt de bal meer en is daardoor moeilijk te controleren.

Het veld was eerst een natuurlijke grasmat.

In natte omstandigheden werd deze grasmat snel zwaar en raakte al na één training zwaar beschadigd. Met PowerGrass® draagt de mat het gewicht van de spelers met gemak, zelfs bij regen. De grasmat was niet waarneembaar beschadigd na de wedstrijd.

De eigenaar bevestigt het: met PowerGrass ®waren er geen blessures of spierproblemen veroorzaakt door het speelveld.

In dezelfde periode werd PowerGrass ook geïnstalleerd op het oefenterrein van Borussia Möchengladbach. Na de 8 weken die nodig zijn om het gras te laten groeien, werd het veld in gebruik genomen voor trainingen. In het voorjaar van 2013 bevestigde ook Georg Vieversdat het systeem werkt.

Beide sites werden bezocht door deskundigen uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Amerika, die zeer belangstellend waren.

Van de eerste ervaringen tot succes.

In het voorjaar van 2013, de Federazione Gioco Calcio Tedesca bezocht het oefenterrein van Borussia Möchengladbach en bevestigde dat het systeem net zo goed was als natuurgras sportvelden.

Bovendien merkten alle bezoekers op dat er een groot verschil bestaat tussen de bekende systemen en de uitstekende kwaliteit van het Powergrass-systeem. Sinds die tijd zijn er verschillende sportvelden aangelegd in en buiten Europa. In 2013 toonden de volgende landen interesse in PowerGrass speelvelden:

  • in Duitsland, een grote markt maar voorzichtig met innovaties, zijn 5 nieuwe velden aangelegd in verschillende gemeenten. Op vele andere voetbalvelden zijn PowerGrass matten gebruikt om de doelgebieden te versterken.
  • In Nederland, waar al een groot aantal hybride sportvelden in gebruik is, zijn 2 sportvelden aangelegd in Rotterdam. Er werd gekozen voor PowerGrass na vergelijking met twee andere systemen die zijn toegepast in Nederland.
  • In Luxemburg, een klein land waar nieuws snel rondgaat, is ook al een nieuw PowerGrass sportveld gerealiseerd.
  • In Kazachstan zijn 4 sportvelden aangelegd in deels natuurgras, deels PowerGrass. De velden zijn gerealiseerd in de buurt van Almaty, waar een landklimaat heerst.
  • Rusland heeft al het eerste sportveld gepland en is tests aan het uitvoeren in een belangrijk stadion.
  • In Italië, na de aanleg van het eerste proefveld in Verbania, is een tweede sportveld in aanbouw in Cabras. Verder hebben verschillende andere gemeenten interesse getoond in het project.

AANVRAGEN

Verbania 07 oktober 2012 – Opening van het eerste sportveld – deel één

AANVRAGEN

Verbania 07 oktober 2012 – Opening van het eerste sportveld – deel twee

Khimki Arena - PowerGrass testKhimki Arena - PowerGrass test

Op 27 december 2013 is PowerGrass voor het eerst aangelegd in een stadium voor betaald voetbal, in het Arena Khimki stadion, achter het doelgebied.

Request a no-obligation quote, it's quick and easy!

* All fields are mandatory!
Requests completed correctly will be processed with the highest priority.

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information