eMail Flag NL Sign inSign in
Menu
logo

Scholen

More in this section

Sport is niet alleen leuk en ontspannend... je leert er ook van

"Mens sana in corpore sano" is een Latijnse uitdrukking en het motto van de oude Grieken: "Een gezonde geest in een gezond lichaam". Vele moderne onderwijsinstellingen hanteren nog steeds ditzelfde motto.

Zoals bijvoorbeeld het collegesportteam van het C.U.S. (Universitair Sportcentrum) van de Universiteit van Pisa. En de naam van de fabrikant van sportkleding ASICS staat voor "Anima Sana In Corpore Sano", een variant op de Latijnse uitdrukking.

Wetenschappelijke basis, studie en onderzoek

Het is aangetoond dat er een nauw verband bestaat tussen de motoriek en de concentratievermogens van een persoon. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Darla M. Castelli, Charles H. Hillman, Sarah M. Buck en Heather E. Erwin (Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign) en gepubliceerd in het Journal of Sport & Exercise Psychology, dat een goede lichamelijke conditie en een goed geheugen en aandachtsvermogen hand in hand gaan.

Een artikel met de titel "Physical Activity and Student Performance at School", gepubliceerd in 2005 door Howard Taras, liet zien dat studenten met een hoge lichamelijke activiteit beter opletten op school dan minder actieve studenten.

Lisa Flook en Rena L. Repetti van de University of California, Los Angeles, in samenwerking met Jodie B. Ullman van de California State University in San Bernardino, merkten op dat mensen die lichamelijk actiever zijn een hoger gevoel van eigenwaarde hebben en minder last hebben van spanningen, een psychisch positief uitgangspunt dat geassocieerd is met betere schoolprestaties.

De rol van voetbal, rugby, hockey en american football

In sommige landen spelen deze sporten een belangrijke rol in de onderwijsinstellingen, die complete kampioenschappen organiseren.

De aanleg van nieuwe sportvelden of het aanpassen van bestaande speelvelden aan de huidige veiligheidseisen vereist grote toewijding van deze onderwijsinstellingen zelf, maar zeker ook van anderen zoals de ouders en zelfs de grootouders van de studenten.

Daarom stellen wij voor om voor sportveldenPowerGrass te gebruiken: bestand tegen hoge belasting en geschikt voor andere schoolactiviteiten dan alleen sport. Zo kunnen ook feesten worden gegeven op een PowerGrass veld, of kunnen kinderen en volwassenen er gewoon lekker op spelen. Een PowerGrass speelveld is gemakkelijk te onderhouden.

Op velden voor minivoetbal, met 7 of 5 spelers, die zwaar worden belast voor 5 tot 6 uur per dag en in gebieden waar het klimaat geen goede grasgroei toelaat, is het beter om een Relastic kunstgras mat aan te leggen om teleurstellingen te voorkomen.

Azione di CalcioAzione di Calcio

Voetbal is één van de meest gespeelde sporten op onderwijsinstellingen

Hockey Su PratoHockey Su Prato

Een kort gemaaid PowerGrass speelveld is geschikt voor hockey, omdat de bal goed rolt op de korte grasmat zonder gaten.

Contact form

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information