eMail Flag NL Sign inSign in
Menu
logo

Resistent en duurzaam

More in this section

Belastbaar tot 6 uur per dag met enige voorzorgsmaatregelen tijdens de winter.

Velen besluiten te investeren in een speelveld met kunstgras om een belasting van 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk te maken. Behalve in zeldzame gevallen wordt een speelveld nooit meer dan 1200 uur per jaar bespeeld. Overdag zitten de meeste kinderen zijn op school en zijn volwassenen aan het werk. In de meeste gevallen worden speelvelden gebruikt na 16:00 uur en tot 22.00 uur. Clubs blijven vaak ook één dag per week gesloten. Daarom voldoet PowerGrass aan de werkelijke benodigdheden van 90% van de voetbalclubs.

Er zijn echter wel grenzen. Tijdens het groeiseizoen kan PowerGrass zonder problemen vele uren bespeeld worden, maar in de winter, als het natuurlijk gras een rustperiode ondergaat, is het beter het aantal uren te verminderen. In de winter houdt PowerGrass de warmte beter vast, maar het is beter om niet op een bevroren veld te spelen om schade te voorkomen. Ook is een bevroren ondergrond niet veilig voor de spelers.

Dankzij de synthetische vezels worden de zoden niet meer los getrapt en raakt het speelveld niet gemakkelijk beschadigd.

Met enig eenvoudig maar regelmatig onderhoud blijft het veld van hoge kwaliteit gedurende het hele jaar, en blijft het bestand tegen hoge belasting tijdens het hoogseizoen. In de zomervakantie kunt u buitengewoon onderhoud uitvoeren en opnieuw inzaaien in de zones waar de hoogste belasting plaatsvindt, zoals in de doelgebieden.

De levensduur is afhankelijk van regelmatig onderhoud van het natuurgras zonder het kunstgras te beschadigen.

Regelmatig onderhoud zorgt voor een egale grasmat gedurende vrijwel het hele jaar. Het natuurlijke gras beschermt de synthetische vezels tegen veroudering door blootstelling aan de zon.

De levensduur dan PowerGrass is ongeveer 20 jaar bij voorzichtig gebruik van onderhoudsapparatuur dat de vezels kan beschadigen. Vermijd bijvoorbeeld te een te agressief gebruik van verticut: intensieve belasting zorgt ook voor beluchting, zodat verticut vaak onnodig is. Indien nodig, is het het beste om een kleine eg met dunne veren te gebruiken om het veld te beluchten zonder de synthetische vezels te beschadigen.

Vermijd ook het veelvuldig herhalen van top-dressing: deze ingreep begraaft de vezels, die daardoor geen bescherming meer bieden aan de grasplanten. Het strooien van zand wordt op natuurlijke grasvelden gebruikt om het veld vlak te maken en kleine gaten te vullen. Op een PowerGrass speelveld is dit niet nodig: in twee seizoenen is top-dressing nooit nodig geweest en hebben we nooit hoeven te beluchten.
Indien de noodzaak toch ontstaat, is het aan te bevelen om kleine hoeveelheden zand te gebruiken. In dat geval is het beter om elke 4-5 jaar, als de kunstmatige vezels onder het oppervlak komen te liggen, de grasmat te verwijderen, de bovenlaag van de bodem te eggen en eventueel aan te vullen met Geofill PG. Daarna kan opnieuw worden gezaaid en het grasveld is weer gereed voor gebruik na 8 weken.

Het is duidelijk dat het niet is toegestaan om machines met boren of spikes te gebruiken om schade aan de synthetische onderlaag te voorkomen. Het is waarschijnlijk dat de graswortels eventuele scheuren in de onderlaag 'hechten', maar de zoden zouden omhoog kunnen komen met de synthetische vezels.

Gebruik ook geen disc overseeder, omdat deze de synthetische vezels af kunnen snijden, maar overseeders met taps toelopende spikes.

Wat wel mogelijk is, is het gebruik van de Verti-Drain met dunne pennen van 8 of 12 mm, om de grond zachter en beter drainerend te maken.

Resistant to an ElephantResistant to an Elephant

Een goed aangelegd speelveld is zonder twijfel bestand tegen hoge belasting

Football on sandFootball on sand

Een veld op gelegd op zand is vaak niet bestand tegen spelersacties, maar met PowerGrass zijn de wortels stevig aan de backing verankerd.

PowerGrass RootsPowerGrass Roots

Een doorsnede van de wortelzone, met wortelgroei boven en onder de steunlaag voor het kunstgras.

Contact form

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information