eMail Flag NL Sign inSign in
Menu
logo

Spelen beter en veiliger

More in this section

Doelstellingen bereikt.... voor een gegarandeerd resultaat

  • een stabiele en veerkrachtige grasmat met een dempend effect,
  • de bal stuit op natuurlijke manier voor een optimale balcontrole,
  • een uniform, vlak oppervlak zonder gevaarlijke gaten,
  • een speelveld dat ook tijdens regen bespeeld kan worden,
  • een organisch substraat dat koel is in de zomer en dat warmte vasthoudt in de winter,
  • een speelveld dat geen brandwonden veroorzaakt bij slidings,
  • tot 6 uur speeltijd per dag in de groeiperiode,
  • lagere aanlegkosten dan een speelveld van kunstgras,
  • onderhoudskosten vergelijkbaar met een speelveld van kunstgras met organisch substraat,
  • een geschatte levensduur van 20 jaar bij regelmatig onderhoud.

PowerGrass levert de kwaliteit van een natuurlijk speelveld met betere veiligheid!

Coaches weten dat balcontrole het belangrijkste aspect van voetbal is. Het is van groot belang dat een speler in staat is een bal te stoppen zonder deze van de voet te laten springen. Op een PowerGrass speelveld stuit de bal op natuurlijke wijze en ondervinden de spelers ondersteuning van de versterkte zoden. Hierdoor kunnen de spelers zich sneller bewegen in alle veiligheid.

Op PowerGrass voelen spelers zich veiliger, zodat ze minder moeite hebben met het uitvoeren van slidings en andere acties om de bal te veroveren. Dit maakt wedstrijden spectaculairder zonder het risico van schaafwonden. Op kunstgras is het risico van schaafwonden echter zeker aanwezig, terwijl op natuurlijk gras spelers verstuikingen op kunnen lopen als zoden losraken bij het uitvoeren van een sliding, zodat de voet vastloopt in de grond. Dit gebeurt vaker in de winter, als de zoden slecht geworteld zijn.

Vele studies hebben het argument betreffende de veiligheid van de spelers bevestigd. Sommige studies suggereren dat natuurlijk gras veiliger is voor de spelers dan kunstgras, terwijl anderen aangegeven dat er geen significante verschillen bestaan en dat kunstgras in sommige gevallen gelijk is aan natuurgras. Het blijkt moeilijk te zijn om de superioriteit van een natuurlijk speelveld aan te tonen, ook omdat de kunstgras industrie zeer invloedrijk en over de nodige middelen beschikt om tegenargumenten te blijven aandragen.

In sommige gevallen wordt er niet eens geluisterd naar de mening van de spelers zelf. Sommigen beweren dat het een kwestie van wennen is en dat toekomstige generaties zonder problemen op kunstgras zullen spelen. Maar dat is alleen waar als de volgende generatie niet weet hoeveel beter het speelt op een natuurgrasveld.

Gelukkig heeft de wetenschap uitgebreid onderzoek gedaan en heeft de Universiteit van Arkansas de feiten bevestigd. Bron: Universiteit van Arkansas - Landbouw faculteit

PowerGrass biedt het comfort van natuurlijk gras!

Natuurgras is prettiger voor spelers en toeschouwers. Wat ons betreft is een speelveld van kunstgras altijd beter dan een natuurlijk grasveld vol met gaten, maar aan de andere kant is het zeker waar dat warmtevorming op kunstgras een groot probleem is op zonnige dagen. Bij metingen zijn oppervlaktetemperaturen gevonden op traditionele kunstgras speelvelden die 35-60 °C hoger lagen dan de temperaturen gemeten aan het oppervlak van natuurlijke grasmatten. Er zijn oppervlaktetemperaturen op kunstgras systemen gemeld tot 93°C op dagen met een luchttemperatuur van 37°C. Volgens onderzoekers vindt er voldoende warmteoverdracht plaats van het oppervlak naar de spelers om ernstige fysiologische stress te veroorzaken.

Het inzetten van een irrigatiesysteem helpt, maar lost het probleem niet op omdat de temperatuur al na 15 minuten opnieuw begint op te lopen. Bron:Penn State University https://plantscience.psu.edu/

Soccer ActionSoccer Action

Een voetbalveld moet spelersacties mogelijk maken in alle weersomstandigheden.

American FootballAmerican Football

American football is een uiterst fysieke sport die een stabiel en veerkrachtig speelveld vereist.

RugbyRugby

Rugby is vermoeiender dan de hierboven genoemde sporten, daarom is het belangrijk om een koel en vlak speelveld te bieden aan uw team.

Contact form

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information