eMail Flag NL Sign inSign in
Menu
logo

VOORDELEN

More in this section

"Grasvelden versterkt met kunstgras" om beter te sporten! Veiliger te sporten! Meer te sporten!

PowerGrass® is een natuurlijk grasveld versterkt met kunstgras, een innovatief design voor sportvelden met respect voor het milieu, de natuur en de principes van de Groene Economie.

PowerGrass® verenigt kwaliteit en besparing. PowerGrass is een revolutionair product dat de manier waarop sportvelden worden aangelegd volledig heeft veranderd.

Vandaag investeren in een PowerGrass veld is een verstandige keuze met het oog op de toekomst. PowerGrass is niet alleen voor sportvelden, het is geschikt voor alle activiteiten en evenementen die nu op normale grasvelden plaatsvinden. (bron, blz. 17 Waarom kiezen voor natuurlijk gras?).

Het onderhoud van PowerGrass is niet moeilijker of duurder. U heeft alleen enkele basisvaardigheden nodig en enige toewijding om het gewenste resultaat te bereiken.

PowerGrass biedt vele voordelen, maar vooral ook de oplossing voor de problemen die natuurlijke grasvelden en kunstgras met zich meebrengen!

PowerGrass is een gepatenteerd, innovatief systeem dat de problemen met bestaande hybride systemen oplost. Bovendien is PowerGras gemakkelijker aan te leggen, duurzamer, gemakkelijker te onderhouden en voordeliger.

PowerGrass is heden ten dage de beste oplossing voor moderne sportvelden met een sterke, stabiele, veerkrachtige natuurlijke grasmat. Het wordt gewaardeerd door professionele sporters die nu kunnen trainen op hetzelfde veld waarop de wedstrijden worden gespeeld. Ook voor amateurs is het de realisatie van een droom.

Een goed presterend sportveld zorgt voor spectaculairdere wedstrijden omdat de spelers zich veilig voelen op een veld dat voldoet aan al hun eisen.

Op een PowerGrass veld zijn de synthetische vezels niet aan het zonlicht blootgesteld. Ze worden afgeschermd door het natuurlijke gras en dankzij deze bescherming verwachten wij dat de vezels meer dan 20 jaar meegaan. U onderhoudt alleen het natuurlijke gras voor een sterk en duurzaam speelveld.

Veiligheid en comfort

In de afgelopen 10 jaar zijn vele sportverenigingen teruggekeerd naar het gebruik van natuurlijk gras. Spelers geven de voorkeur aan natuurlijk gras omdat het koeler en veiliger is.

Een natuurlijke grasmat is in het algemeen zachter dan kunstgras en beschermt gewrichten en spieren tegen mogelijke blessures.

Een koeler speelveld is comfortabeler op warme dagen voor spelers en toeschouwers

Dankzij PowerGrass is het nu mogelijk de spelers veiligheid en koelte te bieden® op een grasmat die bestand is tegen alle weersomstandigheden en tegen zware belasting. Dit is bevestigd door de European Seed Association. (Bron: www.pitchcare.com)

De eigenschappen van dit innovatieve systeem hebben vele experts overtuigd.

Het PowerGrass project® - "made in Italy"

PowerGrass is ontwikkeld dankzij een uitgebreide knowhow op het gebied van onderhoud van natuurlijk gras, de productie van kunstgras en de aanleg van sportvelden. PowerGrass is een revolutionaire technologie en een goed alternatief voor sportvelden van kunstgras.

We hebben PowerGrass ontworpen met het oog op de volgende eigenschappen:

  1. gemakkelijk en goedkoop te onderhouden;
  2. duurzaam en gegarandeerd voor 6 uur per dag tijdens in het groeiseizoen;
  3. flexibel en voordelig, toegankelijk voor iedereen.

Het ontwerpen van een professioneel sportveld geschikt voor alle liefhebbers van sporten op natuurlijk gras was ons belangrijkste doel. Dankzij recente ontwikkelingen op het vlak van kunstgrastechnologie, onze landbouwkundige achtergrond en jarenlange ervaring op het gebied van natuurlijke grasmatten konden we de oplossing te vinden waar velen op zaten te wachten.

Met PowerGrass hebben we alle doelen bereikt die we onszelf gesteld hadden.

Het is de ideale oplossing voor het spelen van voetbal, american football en rugby op een grasmat die tegen zware belasting bestand is.

Het is de perfecte symbiose die vele voordelen biedt. Het natuurlijke gras in PowerGrass beschermt de synthetische grasmat tegen UV-stralen van de zon, stabiliseert de infill en houdt vocht vast.
De synthetische vezels en de ondergrond van zand vermengd met een organische bodemverbeteraar verminderen bodemverdichting, de belangrijkste vijand van natuurlijk gras, en verhogen de weerstand van de grasmat tot 1200 uur speeltijd per jaar voor het noorden van Italië en 1400 uur in het zuiden, waar het gras beter groeit tijdens de winter. De synthetische vezels beschermen het jonge gras tijdens de groei. De graswortels groeien door de backing op zoek water en voedingsstoffen in de zanderige ondergrond. Hierdoor vormen ze een stevige verankering aan de synthetische mat en zorgen ze voor een stabiele ondergrond voor de spelers. De schade aan de grasmat wordt hierdoor beperkt, zodat minder onderhoud nodig is.

Het onderhoud is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden. Onder normale omstandigheden is het voldoende om automatisch te besproeien op warme en droge dagen en om een eenvoudig maar regelmatig bemestingsprogramma toe te passen. PowerGrass maakt de grasmat duurzamer en reduceert de noodzaak voor speciaal onderhoud. Met het gebruik van een robotmaaier CutCat bespaart u tot 50% op normale onderhoudskosten.

SoccerSoccer

PowerGrass is ontworpen voor professionals maar is toegankelijk voor alle sporters.

PowerGrassPowerGrass

Een grasmat die ademt boven en onder de synthetische backing voor een gezonde groei.

Roots PowerGrassRoots PowerGrass

De graswortels groeien door de synthetische onderlaag heen en dringen door tot de ondergrond van zand en Geofill PG.

VOORDELEN

Een test van PowerGrass waarbij onze kinderen de mat op blote voeten proberen, laat zien hoeveel vertrouwen we hebben in het systeem.

Nature careNature care

Il PowerGrass gebruikt weinig en recyclebare kunststof om de natuurlijke grasmat te versterken voor een periode tot 20 jaar en is daarom milieuvriendelijk en duurzaam en levert een besparing op voor iedereen.

Request a no-obligation quote, it's quick and easy!

* All fields are mandatory!
Requests completed correctly will be processed with the highest priority.

» Privacy Policy (GDPR - European Data Protection Regulation 679/2016)

Attention: completing and sending this electronic form implies acceptance of what is indicated in the information